I alla mina massagebehandlingar så använder jag mig utav sesamolja som är den mest allergivänliga oljan som finns. Den har ingen lukt alls och känns väldigt behaglig på huden!

*Under hösten 2021 så kommer även Finsk Nervbanemassage att dyka upp!*

Finsk Klassisk Massage

Den finska klassiska massagen är en väldigt behaglig, terapeutisk och djupbehandlande form av massage. Den är kraftfull och går ner djupt i musklerna, men kan trots det även användas som en ren avslappnande massage när man jobbar med ett lättare tryck!

Finsk idrottsmassage
I kombination med den finska klassiska massagen så läggs speciella idrottsgrepp in under behandlingen, man förebygger och behandlar olika skador/symtom och man arbetar med en teknik som särar på muskelfibrerna för att snabbade syresätta muskeln!

Lymfmassage
Lymfmassage är en väldigt skonsam och behaglig behandling där man hjälper kroppen att få igång lymfsystemet!

Lymfsystemet består av lymfa som är en trögflytande substans som transporterar bort och ut från kroppen t.ex. överbliven vävnadsvätska som innehåller skadade/gamla celler, bakterier, fettsyror, vatten osv. Det bidrar till att kroppen ska må bra genom att hålla en normal vätskebalans, det stärker immunförsvaret och för bort slaggprodukter från kroppen! 
Systemet består också av mellan 500-1000 lymfknutar som är spridda över hela kroppen, men större samlingar har man vid t.ex. bröstben, armhåla, armveck, nacken, ljumskar och knäveck.

Lymfan kan inte genom en automatisk process (som blodet som pumpas runt av hjärtat) transporteras genom systemet utan det behövs en rörelse i kroppen för att allt ska funka som det ska. Av olika anledningar så kan det bli stopp i systemet, som vid - mycket stillasittande, ärrvävnad efter operation/strålning som förstör eller blockerar. Då kommer inte lymfan fram och man får vätskeansamlingar - ödem.

Rehabtejp
Du vet dom där färgglada remsorna du säkert har sett på många idrottare? Då har du kommit i kontakt med kinesiotejp, eller det vanligare uttrycket - rehabtejp.
Tejpens funktion är som att vara ett stöd till muskeln utan att hämma rörelsemönster eller muskelfunktion.
Den kan användas i både ett avlastande syfte under rehabilitering eller i ett stärkande syfte som i tävlingssammanhang eller för skadeförebyggande. 

Koppningsmassage
Koppningsmassage är en gammal kinesisk metod där man genom gummikoppor och vacuum jobbar med att öka cirkulationen och få ut blod i bindväven utan att förstöra dom tunna blodkärlen. Metoden är väldigt effektiv och passar till allt från muskelspänningar till att få ut slaggprodukter från kroppen.

Terapeutisk stretch
Upplever du att vissa stretch-övningar är svåra att få till eller om musklerna överlag utöver massagen behöver extra hjälp att sträckas ut, så kan jag hjälpa till med det under behandlingens gång! 

Triggerpunktsbehandling
Behandling av triggerpunkter sker allt som oftast automatiskt under behandlingens gång om du har svåra besvär, men det görs självklart aldrig utan ett godkännande från Dig!
Triggerpunkter, eller muskelknutar, uppkommer när en muskel har varit väldigt spänd under en längre tid. Muskelfibrerna har inte fått den blod- och syretillförseln dom behöver för att vara rörliga och har då blivit "klibbiga" och fastnar i varandra.

Ansiktbehandling
Utöver mina behandlingar i massage så erbjuder jag även ansiktsbehandlingar!
Jag jobbar med Rosen Serien som innehåller naturliga och välgörande ämnen som passar till alla, och behandlingen utformar man såklart efter Din hudtyp!

Medicinsk Laser
Lasern har ett fokuserat, rent ljus som går rakt in i cellen. Har en väldigt stark antiinflammatorisk och extremt bra läkande verkan. Lasern påverkar syreupptaget kraftigt i cellerna, den ger stor ökad genomblödning i vävnad samt sätter igång kroppens egna självläknings-process.

Symptom som ofta behandlas med Laser: 
 • Tennis- och golfarmbåge (Musarm), Reumatiska problem, Ont i rygg, nacke och axlar, Stukningar och idrottsskador, Seninflammationer, Tinnitus, Eksem och många andra hudproblem, Hälsporre.


 

På Eriksson´s Muskelhälsa så finns det även produkter att köpa från Bland annat Forever , Hot & Cold och Klockargården!